Friday, October 31, 2008

Khutbah Jumaat


Setiap Jumaat aku ada tugas tambahan. Kadang-kadang sebab terlalu sibuk di pejabat hingga lupa buat persediaan yang sepatutnya. Aku kena sediakan persembahan power point untuk khutbah minguan. Selalunya Rabu petang laman web Jawi.gov.my dah upload khutbah tersebut jadi semua petugas seperti aku boleh download. Minggu ni tajuknya "Transit ke Akhirat"

Banyak perubahan yang bagus berlaku. Qariah tidak lagi mengantuk sewaktu mendengar khutbah (termasuk yang sedang menaip posting ini). Tapi masih terdapat mereka yang memang dah otomatik "terlentok" walaupun tajuk yang disampaikan menarik.

1 comment:

Sukimin said...

Askm Pak Din! Best juga kalau Pak Din masukkan sinopsis kandungan khutbah tu dalam blog ni tiap minggu. Sekurang2nya kaum hawa yg tak sempat nak tengok khutub di masjid negara menerusi tv boleh juga dapat maklumat mengenainya. Satu lagi kaum ibu boleh cross check sama ada anak dia g tak masjid dgn tanya apa isi cerita khutbah minggu tsbt. Hmmm...satu lg ia juga boleh beri peluang pd org yg pak din citer ie masuk2 je terus zzzz.....utk recap balik apa yg dia missed.